Taas panee pientä ihmistä kiukuttamaan, ja kovasti. En väitä olevani huippu kuski, enkä ajavani kaikkien liikennesääntöjen mukaisesti. On totta, että rakastan ajaa "taivaallista rallia", pyrin kylläkin tekemään sen muita ihmisiä vaarantamatta. On kuitenkin muutama asia jota en kanssa ihmisten liikennekäyttäytymisessä ymmärrä.

Ensinnäkin: perseessä roikkuminen. Jos etsitään ohituspaikkaa asia hetkellisesti ok, mutta jos täytyy roikkua 20 kilometriä mutkaista ja luikasta pikkutietä puskurissa kiinni alkaa korpeamaan ja kovasti. Eikö ihmisillä järki sano ettei se edellä ajavan puskuri ole se kaikkei turvallisin paikka liimata auto kiinni siihen??

Toiseksi: pitkät valot ja niiden käyttö. Olen ilmeiseti ohittanut jonkun neuvoja antavan opuksen, jossa kerrotaan ettei pitkiä tarvitse vaihtaa lähivaloille kohdattaessa toinen ajoneuvo, sillä melkein jokainen vastaantulija ajaa pitkillä ohi. Ilmeiseti se pitkien päälle saanti vaatii jotain korkeampaa matematiikkaa kun niitä ei sitten voi käyttää oikein.

Kolmanneksi: keskellä tietä/vastaan tulijan kaistalla ajaminen. Pitääkö ajaa niin saatanan kovaa ettei pysty pitämään autoa omalla kaistalla sen vertaa, että pystyisi väistämään, jos joku tulee vastaan.  Tämä näyttäisi olevan erityisesti keski-ikäisten "hienoilla ja uusilla" autoilla ajavien miesten ongelma (anteeksi kärjistävä yleistys, mutta niin se vaan on)

Neljänneksi: Vitustako minä tiedän minne sinä ajat jos sinä et osaa käyttää vilkkua?? Ei se siitä kulu vaikka sen laittaisikin päälle ennen risteystä, olisipahan meillä muillakin turvallisempaa.

Ja jos löysit tänä aamuna muropaketista ajokortin laita se sinne takaisin ja yritä huomenna uudestaan. Ei pala muilla turhaan hihat.