Kuinka moni on nähnyt tuon elokuvan? Itse muutamaan otteeseen... aina liikuttunut yhtä paljon. Elokuva nimittäin sivuaa tuon kynsien leikkuun osalta eilistä episodia. Isompi otus oli eilen murtanut kannuskyntentensä, sillä on isot (leveät, ei pitkät) kannukset jotka kaartuu pienelle kiepille, joten jäävät jumiin jokapaikkaan sen viuhtoessa menemään. Eilen todettiin taas löytyvän veritippoja lattialta ja koska pienempi otus on viety jo juoksu takia mualle hoitoon, pääteltiin pojan olevan loukkaantunut.

Koirien kanssa toimii kaikki sama mikä lapsillekkin, eli lahjonta, uhkailu, pelottelu... no, en oikeasti harrasta tuota lasten suhteen, ehkä lahjontaa. Eilen päädyttiin lahjomaan koiraa, ensin rapsutuksilla jotta sain katsottua miten pahasti oli käynyt ja pahasti oli, kynsi miltein juuresta poikki. Edellisistä kerrasta viisastuneena, joo, näin on käynyt ennenkin, varauduin massiivisiin suojatoimiin.

Tällä kertaa laitettiin koiralle turpapanta ja kireälle, sitten sukkahousujen housuosa pään yli, jotta silmät peittyy, kun ei näe ei voi riehua vaan seisoo paikoillan rauhassa... toimii myös hevosilla. Lahkeet kiedottiin kuonon ympäri ja leuan alle kiinni. sitten tiukka ote päästä ja isäntä irrotti kynen, oli enää vähän reunasta kiinni. Otus oli vihainen ku mikä kun sen pipiin kajottiin, mutta lisävahinkoja ei tullu, kiitos suojauksen. Hetki rauhottumista ja kinkkua kehiin, suojavarustus pois otukselta ja kinkkujen kans ulos. Kinkun nähtyään ei enää edes muistanut et johonkin oli sattunut. Ulos heitettiin koska kylmä tyrehdyttää vuodon ja lumi on tiettävästi kylmää.

Jep, ja tiedän jo nyt, et tämän lukiessaan joku eläinkouhkaaja tuomitsee tuon rääkkäykseksi, mitä se ei kyllä ollut. Ja tiedän kyllä että otuksen olisi voinut viedä 30km:n päähän lekuriin missä sille olisi laitettu koppa päähän ja tehty sama. Ainut erotus taitaa tulla siinä et eläinlekuri olisi laittanut haavaan hiiltä, tms. millä vuoto olisi loppunut heti. Tuo hiili olisikin maksanut sitten n.100€

Jos tuo kuulostaa rajulta ajattele asia niin, että siulta on lohjennut kynsi pahasti. Meetkö sie lekuriin sen takii vai irrotatko ite? Irrotat tod.näk. ite.

Nyt pitää alkaa vakavissan miettiä koko kynsien poistatatusta... on menny vuoden sisään liian monta kertaa nuo.. tuo on yksinkertasesti niin urpo, et ei tajuu jos jalka jää johonkin kiinni. Tuon urpouden perustan siihen, että oon nähny sen juoksevan päi puuta useemmin ku kerran, kun vauhtia on ollu enemmän kuin aivotoiminnalle ois ollu hyväks.