Meidän otus on nyt melko lähelle 2 vee. Hankinta hintaa sillä olisi ollut 1000€, siis jos olisimme siitä jotain maksaneet, se kun saatiin lahjaksi. Päälle tuohon ruoka- ja vesikupit, harja, kampa, kynsileikkurit, panta ja hihna... nämä ainakin, niin ja ruoka. Me saimme tämän kaiken lahja koiramme mukana.

Ja nyt päästään siihen mitä kaikkea tämä otus on tuhonnut. 2 huopaa (revitty riekaleiksi), yhden kipsilevyseinän (purtu ja revitty pinta rikki, myös viereiset lista sai osumia. Valelin seinän tabascolla ei mitään apua), telkkarin virtajohto (purtu poikki, ei onneksi ollut seinässä tämän tapahtuessa), puolikuristavapanta (kiskoi hihnassa niin kovasti, että panta katkesi), paksu nahkahihna (puri poikki, ei ilmeiseti iihtynyt kiinni), parit kengät (olivat varmaan hyvän makusia), toppatakki, hirvee kasa puruleluja, kännykän laturi, pyyhkeitä, lakanoita, sukkia, nahkahanskoja, katkiksen leluja... ja varmasti on vielä muutakin josta ei ole tullut pidettyä niin tarkkaan kirjaa.

Muita kustannuksia syntyy uusista hihnoista, pannoista, leluista, ruuasta, peitoista, pyyhkeistä, makupaloista. No ruuan hankintaa ei varmaankaan tarvitse perustella, mutta tuo kaikki muu... Hihnoja on jouduttu uusimaan, kun niitä on mennyt selittämättömästi poikki, nyt löytyy myös metalliketju johon hampaat eivät toistaiseksi ole pystyneet. Millanen koira se on jolla ei ole kauniita pantoja, mielellään joka pävälle eri. Otuksella on myös kuristavia ja turpapanta hillitsemään vetämistä, kummistakaan ei mitään hyötyä, molemmat toimivat jonkun aikaa ja sitten vetäminen taas alkoi. Leluja on parhaimmillaan tuhottu 1 per päivä ja mielummin niin, koi huonekaluja tai muuta irtainta. Ausina olevat peitot repeilevät kovassa käytössä ja niitä on uusittava aika ajoin, samoin käy pyyhkeille joita välillä joutuu leluiksi parempien puutteessa. Jokainen otus tarvitsee tietenkin makupaloja... oikeesti kyllä tarvitsee.

Hinta taitaa olla siis aika kova, jos laskee kaikki kulut alusta loppuun. Mutta kai se on niin, että jos joku on oikein rakas on valmis maksamaan mitä vaan. Vaikka usempina päivinä tekisi mieli pistää koko otus lihoiksi.... tosin toinen ja kolmas karvakorva odottavat jo meille tuloa... :)